Тамақтандыру » Страница 58 » ОШГ№5 Акарал
амбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданы білім бөлімінің
«№5 Ақарал жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясы»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(7262) 54484
Есепші бөлімі:
+7(7262) 54484
Нашар
көрушілер нұсқасы
Ас мәзірі
01
наурыз
2022
Ас мәзірі
Сейсенбі 01.03.2022 ж Ас мәзірі Қырыққабат салаты - 30/50 гр Котлет сиыр етімен -70/120 гр Қайнатылған күріш- 100/130 Кептірілген жеміс-жидек сусыны -150/200 Қара бидай наны-20/40
Ас мәзірі
28
ақпан
2022
Ас мәзірі
үйсенбі 28.02.2022 ж              Ас мәзірі Үй кеспесі құс етімен- 35/250 Кисель-150/200 Тәтті нан сүзбемен-20/15 Қара бидай наны-40
5"ә"сынып оқушыларына "Дұрыс тамақтанудың негіздері" атты тақырыбында ашық сабақ
24
ақпан
2022
5"ә"сынып оқушыларына "Дұрыс тамақтанудың негіздері" атты тақырыбында
Ақпан айының 24 жұлдызында №5 Ақарал ЖОББ мектеп-гимназиясының 5"ә"сынып оқушыларына "Дұрыс тамақтанудың негіздері" атты тақырыбында ашық сабақ өткізілді. Оқушыларға  қазіргі кезде тамақтану қажеттілігі өзекті мәселе екенін түсіндіріп, негіздері ашылып айтылды.Дұрыс тамақтану не үшін қажет?сияқты бірнеше сұрақтардың жауабын айтып өттік. Дұрыс тамақтану – адамның денсаулығының негізі, ол ағзаның қоршаған ортаның әртүрлі қолайсыз жағдайларына төзімділігін арттырады. Біз жейтін тағам қуат көзі
Ас мәзірі
24
ақпан
2022
Ас мәзірі
24.02.2022 Бейсенбі Ас Мәзірі                                      Балық котлеті - 70/120                  Езілген картоп - 100/130            Шай  балмен- 150/200            Алма  -150/200                      Қара бидай  наны сары маймен -40
Ас мәзірі
23
ақпан
2022
Ас мәзірі
23.02.22 Сәрсенбі  Ас Мәзірі      Күріш  ботқасы сары маймен - 200/10                        Печенье - 30-35                        Иогурт - 1 дана                              Тәтті шай 150/200                    Қара бидай наны сары маймен  -40
6ә сыныбында "Дұрыс тамақтану қағидалары" атты эссе жазу
23
ақпан
2022
6ә сыныбында "Дұрыс тамақтану қағидалары" атты эссе жазу
23.02.2022ж  N5 Ақарал ЖОББМГ 6ә сыныбында "Дұрыс тамақтану қағидалары" атты эссе жазу ұйымдастырылды.Білім алушылар  денсаулығын сақтаудың басты шарты - дұрыс тамақтану екендігі туралы жазып, тамақтың құрамының құндылығы басты назарда болғаны дұрыс екені туралы ойларын білдірген. Ұзақ өмір сүрушілердің басты себептері  де дұрыс тамақтануға тікелей байланысты деп  қорытындылаған. Сын жетекшісі: Э Жаксыбаева.
Ас мәзірі
22
ақпан
2022
Ас мәзірі
22.02.22 Сейсенбі   Ас Мәзірі        Қырыққабат салаты - 40-60  гр                                          Котлет сиыр етімен 70-120              Кептірілген жеміс жидек сусыны -150/200                          Қара бидай  наны  -40
6 "а" сыныбында "Дұрыс тамақтану- денсаулык кепілі" тақырыбында сынып сағаты
22
ақпан
2022
6 "а" сыныбында "Дұрыс тамақтану- денсаулык кепілі" тақырыбында сынып
N5 Ақарал жалпы орта білім беретін мектеп- гимназиясының 6 "а" сыныбында "Дұрыс тамақтану- денсаулык кепілі" тақырыбында сынып сағаты өткізілді. Сынып сағатында адамның ең үлкен байлығы - денсаулык. Ал денсаулыкты, ағзаның күшін нығайтудың басты кепілі- дурыс тамақтану екендігін білім алушылар бейнеролик арқылы көріп, сұрақтарға  жауап  беру аркылы білімдерін шыңдады.
Ас мәзірі
21
ақпан
2022
Ас мәзірі
21.02.22  Дүйсенбі  Ас Мәзірі  Үй кеспесі құс еті мен-35/250        Кисель     150/200                Тәтті    нан сүзбемен 20/40          Қара бидай    наны   -40