Тамақтандыру » Страница 59 » ОШГ№5 Акарал
амбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданы білім бөлімінің
«№5 Ақарал жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясы»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(7262) 54484
Есепші бөлімі:
+7(7262) 54484
Нашар
көрушілер нұсқасы
Дәрумендер-денсаулық негізі
01
қазан
2021
Дәрумендер-денсаулық негізі
2 ә сынып жетекшісі А. Кайралапованың ұйымдастыруымен "Дәрумендер-денсаулық кепілі" тақырыбында пайдалы дәрумендерді пайдалану, тамақтану тәртібі мен оның пайдасы туралы түсінік, ұтымды тамақтана білуге баулу, жеке бас гигиенасын қалыптастыру мақсатында  тәрбие сағаты өткізілді.
Дұрыс тамақтану негіздері
29
қыркүйек
2021
Дұрыс тамақтану негіздері
2 б сынып білім алушыларына сынып жетекшісі: М. Бекқалиқызының " Дұрыс тамақтану-негіздері" тақырыбында білім алушылардың жан-жақты даму кепілдігі, тиімді және үйлесімді тамақтану болып саналатынын,  дұрыс тамақтану негізгі принциптерін, тамақтану мәдениетін және тәртібін негіздеулерді тұжырымдау мақсатында тәрбие сағаты өткізілді.
Дұрыс тамақтану деген не?
27
қыркүйек
2021
Дұрыс тамақтану деген не?
N5 Ақарал жалпы орта білім  беретін мектеп -  гимназиясының 2 "А" сыныбында білім алушылардың дұрыс тамақтану туралы білімдерін кеңейту мақсатында сынып сағаты өтті. Білім алушылар пайдалы тағамдар түрін ажырата отырып, дұрыс тамақтану ережелерін құрыстырды. "Зерттейік" айдары бойынша өздерінің  күнделікті тұтынатын түліктерін тамақтану пирамидасына жүйелі орналастыра білді. Сонымен қатар, дастархан басында сақталатын ырым- тыйымдармен бөлісті. Сынып жетекшісі: М.Бекасилова
Мектеп асханасының пайдаланатын тамақ өнімдерінің сапасын, мәзірдің дұрыс жасалуын бақылау
16
қыркүйек
2021
Мектеп асханасының пайдаланатын тамақ өнімдерінің сапасын, мәзірдің
2021 жылдың 16 қыркүйегінде мектеп асханасының пайдаланатын тамақ өнімдерінің сапасын, мәзірдің дұрыс жасалуын бақылау бойынша бракераждық коммисия мүшелері тексеріс жүргізді. Нәтижесінде асханадағы ас мәзірі жоспарлы түрде, тамақ өнімдерінің сапасы талаптарға сай жүргізіліп жатқандығы анықталды. Бүгінгі күнгі ас мәзірі бойынша: Қызылша салаты 50/80 гр Балық еті-90/130 Қайнатылған күріш-120/150 гр Кептірілген жеміс-жидек сусыны-150/200 гр Алма-150/200 Нан- 40 Коммисия мүшелері қосымша ақпарат