Тамақтандыру » Страница 64 » ОШГ№5 Акарал
амбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданы білім бөлімінің
«№5 Ақарал жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясы»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(7262) 54484
Есепші бөлімі:
+7(7262) 54484
Нашар
көрушілер нұсқасы
1"Ə" сыныбында тамақтану режимін сақтаудың қажеттілін жəне дұрыс тамақтану ережесін түсіндіру мақсатында дүниетану пəнінен "Дəмді əрі пайдалы" тақырыбында М.Бекасилованың өткізген сабағы
19
сәуір
2019
1"Ə" сыныбында тамақтану режимін сақтаудың қажеттілін жəне дұрыс
19.04.2019жылы 1"Ə" сыныбында тамақтану режимін сақтаудың қажеттілін жəне дұрыс тамақтану ережесін түсіндіру мақсатында дүниетану пəнінен "Дəмді əрі пайдалы" тақырыбында сабақ өткізілді. Сабақ барысында білім алушылар "Топтастыру" əдісі арқылы таңертеңгі, түскі, кешкі асты ажырата отырып,  өздерінің ағзасына қажетті, пайдалы  ас түрлерін "Пирамидаға" салып көрсетті.Топтық, жұптық жұмыстар арқылы бір- біріне кеңес беріп, ойларын ортаға   салды.
"Біз қалай тамақтанамыз" тақырыбында өткізген 1а сынып жетекшісі А. Суанкулованың сабағы
11
сәуір
2019
"Біз қалай тамақтанамыз" тақырыбында өткізген 1а сынып жетекшісі А.
11.04.2019ж   1а сыныбында дұрыс жəне уақ ы тылы тамақтану туралы түсінік қалыптастыру жəне салауатты өмір салтын ұстануды дəріптеу мақсатында дүниетану сабағында "Біз қалай тамақтанамыз" тақырыбында сабақ өткізілді. Сабақта білім алушылар дұрыс тамақтану кестесін құрып, адам ағзасына зиян келтіретін тағам түрлерін анықтады."Ашық микрофон", "Сəйкестендіру" тəсілдері білім алушылардың ойын еркін жəне жүйелі жеткізе алуына ықпалын тигізді.
№5 Ақарал  жалпы білім  беретін мектеп-гимназиясында  2019жылы  6 наурыз күні  химия пәні мұғалімі  Ж.Алайдарова «Химия негіздері» қолданбалы  курсынан «Тағам құрамындағы қоректік заттар» тақырыбында 7 «а» сынып білім алушылармен ашық сабақ
06
наурыз
2019
№5 Ақарал жалпы білім беретін мектеп-гимназиясында 2019жылы 6
Сабақты   ұйымдастыру кезеңінде мұғалім білім алушыларды 3топқа «Көмірсулар», «Ақуыздар», «Майлар» деп бөліп, бұл қоректік заттардың  барлығы тағам құрамында кездесетіндігін түсіндірді.Сабақтың ортасында  Question Race,«Ойлан, жұптас, бөліс» әдісі,«Конверт ішіндегі тапсырма»(The inside of the envelope)«Кім алғыр» ойыны,  Кейс стади әдісін (Case method  ) PISА,ТIМSS тапсырмаларын сабақ барысында  тиімді қолданып, білім алушылар «Ас мәзірін" өздері құрастырып, тағамның құрамындағы қоректік
№5 Ақарал жалпы  білім  беретін  мектеп-гимназиясында   2019 жылы 4 наурыз күні мектепалды даярлық 0 «ә» сыныбының жетекшісі Н.Сариева көркем әдебиет сабағынан «Тиімді тамақтану» тақырыбында сабақ
04
наурыз
2019
№5 Ақарал жалпы білім беретін мектеп-гимназиясында 2019 жылы 4
Сабақтың ұйымдастыру кезеңінде  мұғалім білім алушыларды төрт «Нан», «Шелпек», «Тоқаш», «Бауырсақ» атты топтарға бөліп, бұл атаулардың  барлығы ұн тағамдарынан тұратынын  түсіндірді.Сабақтың ортасында  «Ой қозғау» әдісі, «Кім жүйрік», «Серпілмелі доп» ойындары тиімді қолданылып, білім алушылар «тиімді тамақтану пирамидасын» жасап,  жетекшінің ұйымдастыруымен топтық  жұмыс жүргізілді. Тамақтану ережесі арқылы оқушылар денсаулыққа пайдалы тағамдар көбірек пайдаланып, зиянды тағамдардың мөлшерін
Мектептің  бракераждық  комиссияның асхананың санитарлық-гигиеналық рейдтік іс-шараларының қорытындысы
01
наурыз
2019
Мектептің бракераждық комиссияның асхананың санитарлық-гигиеналық
Мектептегі медициналық қызметкер А.Келіскен жүргізетін журналдары мен «С» витаминдеу, асхана қызметкерлерін қадағалау журналы уақтылы толтырған. Алайда тексеру барысында асхана қызметкері Г.Барменкулованың арнайы киімі қолдануға дайын емес болып шыққан. Медициналық қызметкерге  ескерту беріліп, кемшіліктерін түзеуге қысқа мерзімді уақыт берілді.        Тексеру барысында асхана іші жарық, санитариялық жағдайы ұйымдастырылған және тазалық сақталған. Мектеп асханасына қазіргі заманғы дизайнмен
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының рейдтік іс-шарасынан анықтама
11
ақпан
2019
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының
                                                                                                               11.02.2019ж.     Мектептің ас дайындау орнында тағамды өз уақытында дайындау мен сақтау мерзімін тексеруде мынаны көрсетті, тағамдарды өз уақытында пайдалануы мен сақтау мерзімі қорап сыртындағы шығарушының белгісімен сәйкес келеді, тағамның қауіпсіздігі мен сапасын белгілейтін құжаттары бар. Тез бұзылатын тағамдарды сақтау температурасы санитарлық ережелерге сай. Тез бұзылатын
Бракераждық комиссияның білім алушылардың тамақтануы бойынша тексеру
28
қаңтар
2019
Бракераждық комиссияның білім алушылардың тамақтануы бойынша тексеру
                                                                                                    28. 01.2019ж. 1.Балаларды тамақтандарудың негізгі рационы  бекітілген ас мәзіріне сай келеді.Тағамды дайындау тағамның технологиялық  картасына сәйкес пайдаланылады,онда тағамның құрамына кіретін тағамдар есебі, массасы мен граммы, химиялық құрамы, тағамның дайындалу технологиясы туралы мәлімет бар. 2.Тағамның 1 оқушыға арналған массасы жас ерекшеліктеріне сәйкес болуы керек (6-10)жас
Бракеражды комиссияның  анықтамасы
21
желтоқсан
2018
Бракеражды комиссияның анықтамасы
                                                                                                                                                                     21. 12.2018ж. Мектептің  тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының жұмыс кестесі құрылған: оның ішінде асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайын тексеру бойынша акт толтыру,рейдтік іс-шаралар, тамақтандыруды сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның отырысына хаттамалар тіркеп отыру және тегін ыстық
«Тағамға ата-аналардың көзқарасы »  атты анкета
19
қараша
2018
«Тағамға ата-аналардың көзқарасы » атты анкета
2018-2019 оқу жылында мектептегі ата-аналардың  «Тағамға ата-аналардың көзқарасы »  атты анкета    Мақсаты: оқушыларды мектеп асханасына тамақтануын тиымды ұйымдастыруға ата-ананың көзқарасы  <! 1.  Мектеп тағамын ұйымдастыру жүйесі сізді қанағаттандыра ма?  Иә-100 %   <  2.  Сіз мектеп ыстық тағамының ұйымдастырылуын ұтымды санасыз ба? И ә-100 %     3. Балаңызға мектеп асханасында тамақтану ұнайды ма?  Иә-100 %   <  4. Әрдайым мектеп асханасының ас мәзірімен танысып тұрасыз ба? Иә –