Тамақтандыру шарттары » Страница 18 » ОШГ№5 Акарал
амбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданы білім бөлімінің
«№5 Ақарал жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясы»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(7262) 54484
Есепші бөлімі:
+7(7262) 54484
Нашар
көрушілер нұсқасы
Дұрыс тамақтану негіздері
29
қыркүйек
2021
Дұрыс тамақтану негіздері
2 б сынып білім алушыларына сынып жетекшісі: М. Бекқалиқызының " Дұрыс тамақтану-негіздері" тақырыбында білім алушылардың жан-жақты даму кепілдігі, тиімді және үйлесімді тамақтану болып саналатынын,  дұрыс тамақтану негізгі принциптерін, тамақтану мәдениетін және тәртібін негіздеулерді тұжырымдау мақсатында тәрбие сағаты өткізілді.
Дұрыс тамақтану деген не?
27
қыркүйек
2021
Дұрыс тамақтану деген не?
N5 Ақарал жалпы орта білім  беретін мектеп -  гимназиясының 2 "А" сыныбында білім алушылардың дұрыс тамақтану туралы білімдерін кеңейту мақсатында сынып сағаты өтті. Білім алушылар пайдалы тағамдар түрін ажырата отырып, дұрыс тамақтану ережелерін құрыстырды. "Зерттейік" айдары бойынша өздерінің  күнделікті тұтынатын түліктерін тамақтану пирамидасына жүйелі орналастыра білді. Сонымен қатар, дастархан басында сақталатын ырым- тыйымдармен бөлісті. Сынып жетекшісі: М.Бекасилова
"Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі"
04
қыркүйек
2021
"Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі"
2021 жылғы 4 қыркүйек күні мектебімізде "Денсаулық фестиваліне" орай дұрыс тамақтануға байланысты 1-11 сыныптар арасында бірыңғай сынып сағаттары болып өтті. Мақсаты: қоғамның белсенді өмір салтын жүргізуге денсаулықты сақтау мен нығайтуға, өз отбасылары үшін денсаулық пайдасына таңдау жасауға және шешімдер қабылдауға көмектесу, дұрыс тамақтану және зиянды әдеттерден бас тарту туралы  болды
"Ас адамның арқауы", "Дәрумендер" тақырыбында сынып сағаттары
30
қазан
2020
"Ас адамның арқауы", "Дәрумендер" тақырыбында сынып сағаттары
№ 5Ақарал жалпы білім беретін мектеп – гимназиясы   қазан айында  қашықтан 1-11сынып білім алушылары арасында "Тиімді тамақтанудың қағидалары" атты онкүндігі өткізілді. Кезекші сыныптар "Ас адамның арқауы", "Дәрумендер" тақырыбында сынып сағаттарын өткізсе, 5-11сыныптармен "Дұрыс тамақтану, денсаулық кепілі" , «Дәрумендер және олардың маңызы» тақырыптарында қашықтан сынып сағаттарын өткізді.  Сонымен қатар, биология пәні мұғалімі А.Кикабаева 8 сынып білім алушыларымен «Авитаминоз, гиповитаминоз
ҚР Білім және ғылым министрінің 2020 жылғы 13 тамыздағы №345 бұйрығы негізінде «Коронавирустық инфекцияның таралуына байланысты шектеу шаралары
02
қыркүйек
2020
ҚР Білім және ғылым министрінің 2020 жылғы 13 тамыздағы №345 бұйрығы
ҚР Білім және ғылым министрінің 2020 жылғы 13 тамыздағы №345 бұйрығы негізінде «Коронавирустық инфекцияның таралуына байланысты шектеу шаралары кезеңінде орта білім беру ұйымдарында оқу процесін іске асыру жөніндегі әдістемелік ұсынымдарында»  көрсетілгендей мектеп асханасы мен буфеттің жұмысы тоқтатылды.         ҚР Білім және ғылым министрінің 2018жылғы 31 қазандағы №598 бұйрығын іске асыру шеңберіндегі «Білім беру ұйымдарындағы тамақтану сапасын мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың
«Мектеп асханасы» республикалық алдын алу  іс – шарасы  аясында  ата-аналар үшін  Ашық есік күні
27
ақпан
2020
«Мектеп асханасы» республикалық алдын алу іс – шарасы аясында
2020 жылдың 27 қаңтар – 27 ақпаны аралығында «Мектеп асханасы» республикалық алдын алу іс – шарасы  аясында   №5 Ақарал жалпы білім беретін мектебінде   ата-аналар үшін Ашық есік күні   ұйымдастырылды.         Мектептегі білім алушылардың  тамақтың сапасына мониторинг жүргізетін комиссия мүшелері, қамқоршылық кеңесінің мүшелері,  мектеп әкімшілігі, ата-аналар  ұйымдастыру бойынша атқарылатын іс-шаралар жоспарына сәйкес мектеп асханасы жұмысымен танысып, осы саладағы бір қатар өзекті мәселелерді
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының рейдтік іс-шарасынан анықтама
10
ақпан
2020
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының рейдтік іс-шарасынан анықтама                                                                                                 Мектептің ас дайындау орнында тағамды өз уақытында дайындау мен сақтау мерзімін тексеруде мынаны көрсетті, тағамдарды өз уақытында пайдалануы мен сақтау мерзімі қорап сыртындағы шығарушының белгісімен сәйкес келеді, тағамның қауіпсіздігі мен сапасын белгілейтін құжаттары бар. Тез бұзылатын тағамдарды