Тамақтандыру шарттары » Страница 5 » ОШГ№5 Акарал
амбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданы білім бөлімінің
«№5 Ақарал жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясы»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(7262) 54484
Есепші бөлімі:
+7(7262) 54484
Нашар
көрушілер нұсқасы
"Дұрыс тамақтану- адам денсаулығын нығайту мен сақтаудың басты факторы" тақырыбында эссе
15
сәуір
2022
"Дұрыс тамақтану- адам денсаулығын нығайту мен сақтаудың басты
№5 Ақарал жалпы орта білім беретін мектеп- гимназиясының 10 "А" сынып білім алушыларынан "Дұрыс тамақтану- адам денсаулығын нығайту мен сақтаудың басты факторы" тақырыбында эссе алынды.Білім алушылар дұрыс тамақтанудың жолдарына тоқталды,сондай- ақ, дұрыс тамақтанудың негізгі ережелері мен қағидаларын білмей, сақтамаса жүрек, қан тамыр аурулары, обыр, қант диабеті сияқты т.б. созылмалы инфекциялық аурулардың пайда болу қауіпі болатыны туралы өз ойларын жазды.Әр адам өз денсаулығын күтіп, ұзақ
Ас мәзірі
08
сәуір
2022
Ас мәзірі
Жұма 08.04.2022 ж Ас мәзірі Сәбіз салаты- 30/50 гр Тефтели сиыр етімен-60/80 гр Қайнатылған түтікше-100/130 Кептірілген жеміс-жидек сусыны-150/200 Қара бидай наны ірімшікпен-20/40
Ас мәзірі
07
сәуір
2022
Ас мәзірі
Бейсенбі 07.04.2022 ж Ас мәзірі Балық котлеті-30/40 гр Езілген картоп-100/130 Шай балмен-150/200 Алма-100/150 Қара бидай наны сары маймен-20/40
"Дұрыс тамақтануды насихаттау" тақырыбында шығарма байқауы
07
сәуір
2022
"Дұрыс тамақтануды насихаттау" тақырыбында шығарма байқауы
07.04.2022 ж N5 Ақарал ЖОББМГ Дүниежүзілік денсаулық күніне арналған "Салауатты өмір құрайық" іс-шаралар жоспары бойынша 7-сынып оқушылары арасында "Дұрыс тамақтануды насихаттау" тақырыбында шығарма байқауы өткізілді. Жауапты: қазақ тілі мен әдебиеті пәнінің мұғалімдері Б.Несіпбай, М.Шалдарбекова
8"А"сыныбымен "Дұрыс тамақтану деген не?" тақырыбында пікір алмасу сабағы
06
сәуір
2022
8"А"сыныбымен "Дұрыс тамақтану деген не?" тақырыбында пікір алмасу
5 Ақарал жалпы білім беретін мектеп-гимназиясында 06.04 күні 8"А"сыныбымен "Дұрыс тамақтану деген не?" тақырыбында пікір алмасу сабағы ұымдастырылды. Пікір алмасу барысында тиімді тамақтану, организмнің қоректік заттары және адам тәулігіне қанша тамақ ішу керек деген білім алушылардың   сұрақтарына мектеп аспазшысы Барменкулова Г және мектеп медбикесі Сарман Ғ  жауап берді.
Ас мәзірі
06
сәуір
2022
Ас мәзірі
Сәрсенбі 06.04.2022 ж Ас мәзірі Күріш ботқасы сары маймен- 200/10  Печенье -25/35  Иогурт -1 дана Тәтті шай-150/200 Қара бидай наны сары маймен-20/40
"Тамақтану ережелері. Салауатты өмір салтын ұстану" атты тақырыпта сынып сағаты
06
сәуір
2022
"Тамақтану ережелері. Салауатты өмір салтын ұстану" атты тақырыпта
8ә сыныбы  "Тамақтану ережелері. Салауатты өмір салтын ұстану" атты тақырыпта сынып сағаты өткізілді. Сынып сағатының мақсаты білім алушыларға дұрыс тамақтану тәртібін, оның негізгі ережелерімен және тамақты дұрыс ішу тәртібімен таныстыру.
Ас мәзірі
05
сәуір
2022
Ас мәзірі
Сейсенбі 05.04.2022 ж Ас мәзірі Қырыққабат салаты - 30/50 гр Котлет сиыр етімен -70/120 гр Қайнатылған күріш- 100/130 Кептірілген жеміс-жидек сусыны -150/200 Қара бидай наны-20/40
Ас мәзірі
04
сәуір
2022
Ас мәзірі
Дүйсенбі 04.04.2022 ж Ас мәзірі Үй кеспесі құс етімен- 35/250 Кисель-150/200 Тәтті наны сүзбемен-20/15 Қара бидай наны-20/40
Ас мәзірі
01
сәуір
2022
Ас мәзірі
Жұма 01.04.2022 ж Ас мәзірі Сәбіз салаты- 30/50 гр Лағман  сиыр етімен-60/250 гр Кептірілген жеміс-жидек сусыны-150/200 Қара бидай наны ірімшікпен-20/40