Тамақтандыру шарттары » Страница 7 » ОШГ№5 Акарал
амбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданы білім бөлімінің
«№5 Ақарал жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясы»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(7262) 54484
Есепші бөлімі:
+7(7262) 54484
Нашар
көрушілер нұсқасы
7б сынып білім алушылармен "Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі" тақырыбында сынып сағаты
05
наурыз
2022
7б сынып білім алушылармен "Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі"
05.03.2022ж. Адамзаттың денсаулығын сақтаудың басты шарты-дұрыс тамақтану! Осы мақсатта 7б сынып білім алушылармен "Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі" тақырыбында сынып сағаты өткізіліп, білім алушыларға түсіндірме жұмыстары жүргізілді. Сонымен қатар білім алушылар өз ойларымен бөлісіп, денсаулықты сақтаудың басты  шарты — дұрыс тамақтану екенін ұғынды. Сынып жетекшісі: Темирбеков Куаныш
Ас мәзірі
04
наурыз
2022
Ас мәзірі
Жұма 04.03.2022 ж Ас мәзірі Сәбіз салаты- 30/50 гр Тефтели сиыр етімен-60/80 гр Қайнатылған түтікше-100/130 Кептірілген жеміс-жидек сусыны-150/200 Қара бидай наны ірімшікпен-20/40
Ас мәзірі
03
наурыз
2022
Ас мәзірі
Бейсенбі 03.03.2022 ж Ас мәзірі Балық котлеті-30/40 гр Езілген картоп-100/130 Шай балмен-150/200 Алма-100/150 Қара бидай наны сары маймен-20/40
Ас мәзірі
02
наурыз
2022
Ас мәзірі
Сәрсенбі 02.03.2022 ж Ас мәзірі Күріш ботқасы сары маймен- 200/10  Печенье -25/35  Иогурт -1 дана Тәтті шай-150/200 Қара бидай наны сары маймен-20/40
Ас мәзірі
01
наурыз
2022
Ас мәзірі
Сейсенбі 01.03.2022 ж Ас мәзірі Қырыққабат салаты - 30/50 гр Котлет сиыр етімен -70/120 гр Қайнатылған күріш- 100/130 Кептірілген жеміс-жидек сусыны -150/200 Қара бидай наны-20/40
Ас мәзірі
28
ақпан
2022
Ас мәзірі
үйсенбі 28.02.2022 ж              Ас мәзірі Үй кеспесі құс етімен- 35/250 Кисель-150/200 Тәтті нан сүзбемен-20/15 Қара бидай наны-40
5"ә"сынып оқушыларына "Дұрыс тамақтанудың негіздері" атты тақырыбында ашық сабақ
24
ақпан
2022
5"ә"сынып оқушыларына "Дұрыс тамақтанудың негіздері" атты тақырыбында
Ақпан айының 24 жұлдызында №5 Ақарал ЖОББ мектеп-гимназиясының 5"ә"сынып оқушыларына "Дұрыс тамақтанудың негіздері" атты тақырыбында ашық сабақ өткізілді. Оқушыларға  қазіргі кезде тамақтану қажеттілігі өзекті мәселе екенін түсіндіріп, негіздері ашылып айтылды.Дұрыс тамақтану не үшін қажет?сияқты бірнеше сұрақтардың жауабын айтып өттік. Дұрыс тамақтану – адамның денсаулығының негізі, ол ағзаның қоршаған ортаның әртүрлі қолайсыз жағдайларына төзімділігін арттырады. Біз жейтін тағам қуат көзі
Ас мәзірі
24
ақпан
2022
Ас мәзірі
24.02.2022 Бейсенбі Ас Мәзірі                                      Балық котлеті - 70/120                  Езілген картоп - 100/130            Шай  балмен- 150/200            Алма  -150/200                      Қара бидай  наны сары маймен -40
Ас мәзірі
23
ақпан
2022
Ас мәзірі
23.02.22 Сәрсенбі  Ас Мәзірі      Күріш  ботқасы сары маймен - 200/10                        Печенье - 30-35                        Иогурт - 1 дана                              Тәтті шай 150/200                    Қара бидай наны сары маймен  -40
6ә сыныбында "Дұрыс тамақтану қағидалары" атты эссе жазу
23
ақпан
2022
6ә сыныбында "Дұрыс тамақтану қағидалары" атты эссе жазу
23.02.2022ж  N5 Ақарал ЖОББМГ 6ә сыныбында "Дұрыс тамақтану қағидалары" атты эссе жазу ұйымдастырылды.Білім алушылар  денсаулығын сақтаудың басты шарты - дұрыс тамақтану екендігі туралы жазып, тамақтың құрамының құндылығы басты назарда болғаны дұрыс екені туралы ойларын білдірген. Ұзақ өмір сүрушілердің басты себептері  де дұрыс тамақтануға тікелей байланысты деп  қорытындылаған. Сын жетекшісі: Э Жаксыбаева.