Тамақтандыру шарттары » Страница 19 » ОШГ№5 Акарал
амбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданы білім бөлімінің
«№5 Ақарал жалпы орта білім беретін мектеп-гимназиясы»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(7262) 54484
Есепші бөлімі:
+7(7262) 54484
Нашар
көрушілер нұсқасы
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының рейдтік іс-шарасынан анықтама
05
қараша
2019
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының
Мектептің тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегікомиссиясының жұмыс кестесі құрылған:оның ішінде асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайын тексеру бойынша акт толтыру,рейдтік іс-шаралар, тамақтандыруды сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның отырысына хаттамалар тіркеп отыру және тегін ыстық тамақтың ұйымдастырылуы бойынша құжаттары толық рәсімделген, анықтамалары бар, бірақ 2-ші отырыс хаттамалары толық жазылған. Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2017
«Тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша білім алушылар мен олардың  ата-аналарының қанағаттанушылығы» бойынша сауалнама
18
қазан
2019
«Тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша білім алушылар мен олардың
№5 Ақарал жалпы білім беретін мектеп-гимназиясында 2019 жылдың 18 қазан күні «Тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша білім алушылар мен олардың ата-аналарының қанағаттанушылығы» бойынша сауалнама алынды.  Бұл сауалнамада мектеп асхана жұмысының сапасын анықтау және олар көрсететін қызметтерді жақсарту бойынша ұсыныстар әзірлеу мақсатында жүргізілді. Білім алушылар, ата-аналар және мектеп ұстаздары осы  ұсынылған сауалнаманың сұрақтарына жауап беру үшін нұсқалардың бірін таңдап, оны кез келген
«Тиімді тамақтанудың қағидалары» онкүндігі аясында жүргізілген іс-шаралар
16
қазан
2019
«Тиімді тамақтанудың қағидалары» онкүндігі аясында жүргізілген
№ 5 Ақарал жалпы білім беретін мектеп – гимназиясы 9 – 16 қазан күндері аралығында «Тиімді тамақтанудың қағидалары» онкүндігі аясында 16 қазан күні «Нан» күніне орай 1 «Ә» сынып жетекшісі Назерке Сариева. Асты қадірлеуге үйрету, нанның дастарханға қалай келетіндігін айтып, оған көптеген адамдар еңбек ететіндігін түсіндіру, еңбек адамдарын сыйлай білуге, әр адам нанды үнемдей білуге тәрбиелеу мақсатында «Нан – тоқтық, нан – байлық» тақырыбында ашық сынып сағатын өткізді. Білім алушылар топтарға
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының рейдтік іс-шарасынан анықтама
10
қазан
2019
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының
                                                                                       Мектептің бракераждық комиссияның асхананың санитарлық-гигиеналық рейдтік іс-шараларының қорытындысы: Мектептегі медициналық қызметкер А.Келіскен жүргізетін журналдары мен «С» витаминдеу, асхана қызметкерлерін қадағалау журналы уақтылы толтырған. Алайда тексеру барысында асхана қызметкері Г.Барменкулованың арнайы киімі қолдануға дайын емес болып шыққан. Медициналық қызметкерге  ескерту беріліп, кемшіліктерін
1"Ə" сыныбында тамақтану режимін сақтаудың қажеттілін жəне дұрыс тамақтану ережесін түсіндіру мақсатында дүниетану пəнінен "Дəмді əрі пайдалы" тақырыбында М.Бекасилованың өткізген сабағы
19
сәуір
2019
1"Ə" сыныбында тамақтану режимін сақтаудың қажеттілін жəне дұрыс
19.04.2019жылы 1"Ə" сыныбында тамақтану режимін сақтаудың қажеттілін жəне дұрыс тамақтану ережесін түсіндіру мақсатында дүниетану пəнінен "Дəмді əрі пайдалы" тақырыбында сабақ өткізілді. Сабақ барысында білім алушылар "Топтастыру" əдісі арқылы таңертеңгі, түскі, кешкі асты ажырата отырып,  өздерінің ағзасына қажетті, пайдалы  ас түрлерін "Пирамидаға" салып көрсетті.Топтық, жұптық жұмыстар арқылы бір- біріне кеңес беріп, ойларын ортаға   салды.
"Біз қалай тамақтанамыз" тақырыбында өткізген 1а сынып жетекшісі А. Суанкулованың сабағы
11
сәуір
2019
"Біз қалай тамақтанамыз" тақырыбында өткізген 1а сынып жетекшісі А.
11.04.2019ж   1а сыныбында дұрыс жəне уақ ы тылы тамақтану туралы түсінік қалыптастыру жəне салауатты өмір салтын ұстануды дəріптеу мақсатында дүниетану сабағында "Біз қалай тамақтанамыз" тақырыбында сабақ өткізілді. Сабақта білім алушылар дұрыс тамақтану кестесін құрып, адам ағзасына зиян келтіретін тағам түрлерін анықтады."Ашық микрофон", "Сəйкестендіру" тəсілдері білім алушылардың ойын еркін жəне жүйелі жеткізе алуына ықпалын тигізді.
№5 Ақарал  жалпы білім  беретін мектеп-гимназиясында  2019жылы  6 наурыз күні  химия пәні мұғалімі  Ж.Алайдарова «Химия негіздері» қолданбалы  курсынан «Тағам құрамындағы қоректік заттар» тақырыбында 7 «а» сынып білім алушылармен ашық сабақ
06
наурыз
2019
№5 Ақарал жалпы білім беретін мектеп-гимназиясында 2019жылы 6
Сабақты   ұйымдастыру кезеңінде мұғалім білім алушыларды 3топқа «Көмірсулар», «Ақуыздар», «Майлар» деп бөліп, бұл қоректік заттардың  барлығы тағам құрамында кездесетіндігін түсіндірді.Сабақтың ортасында  Question Race,«Ойлан, жұптас, бөліс» әдісі,«Конверт ішіндегі тапсырма»(The inside of the envelope)«Кім алғыр» ойыны,  Кейс стади әдісін (Case method  ) PISА,ТIМSS тапсырмаларын сабақ барысында  тиімді қолданып, білім алушылар «Ас мәзірін" өздері құрастырып, тағамның құрамындағы қоректік