16
қыркүйек
2021
Мектеп асханасының пайдаланатын тамақ өнімдерінің сапасын, мәзірдің дұрыс жасалуын бақылау
2021 жылдың 16 қыркүйегінде мектеп асханасының пайдаланатын тамақ өнімдерінің сапасын, мәзірдің дұрыс жасалуын бақылау бойынша бракераждық коммисия мүшелері тексеріс жүргізді. Нәтижесінде асханадағы ас мәзірі жоспарлы түрде, тамақ өнімдерінің сапасы талаптарға сай жүргізіліп жатқандығы анықталды. Бүгінгі күнгі ас мәзірі бойынша:
Қызылша салаты 50/80 гр
Балық еті-90/130
Қайнатылған күріш-120/150 гр
Кептірілген жеміс-жидек сусыны-150/200 гр
Алма-150/200
Нан- 40
Коммисия мүшелері қосымша ақпарат ретінде: балық еті құрамында өте көп дәрумен мен микроэлементтер кездесетіні себепті, оның құрамында ақуыз, түрлі дәрумендер, минералдар, темір, йод, магний, фосфор бар және балық етін жеген адам семіріп кетпейді. Бұған қоса, балық еті құрамында адамға аса қажет омега-3 май қышқылдары бар. Мысалы, балық етінің 100 граммында адам денсаулығы үшін өте қажет болған бір күндік – 0,2 миллиграмм йод бар екендігімен бөлісті.
Білім алушыларға пайдалы және сапалы өнімді ұсыну басты назарға алынады.
Қызылша салаты 50/80 гр
Балық еті-90/130
Қайнатылған күріш-120/150 гр
Кептірілген жеміс-жидек сусыны-150/200 гр
Алма-150/200
Нан- 40
Коммисия мүшелері қосымша ақпарат ретінде: балық еті құрамында өте көп дәрумен мен микроэлементтер кездесетіні себепті, оның құрамында ақуыз, түрлі дәрумендер, минералдар, темір, йод, магний, фосфор бар және балық етін жеген адам семіріп кетпейді. Бұған қоса, балық еті құрамында адамға аса қажет омега-3 май қышқылдары бар. Мысалы, балық етінің 100 граммында адам денсаулығы үшін өте қажет болған бір күндік – 0,2 миллиграмм йод бар екендігімен бөлісті.
Білім алушыларға пайдалы және сапалы өнімді ұсыну басты назарға алынады.