Бракераждық комиссияның білім алушылардың тамақтануы бойынша тексеру
28. 01.2019ж.
1.Балаларды тамақтандарудың негізгі рационы бекітілген ас мәзіріне сай келеді.Тағамды дайындау тағамның технологиялық картасына сәйкес пайдаланылады,онда тағамның құрамына кіретін тағамдар есебі, массасы мен граммы, химиялық құрамы, тағамның дайындалу технологиясы туралы мәлімет бар.
2.Тағамның 1 оқушыға арналған массасы жас ерекшеліктеріне сәйкес болуы керек (6-10)жас ,(11-14)жас,(15-18)жас.Тексеру кезінде оқушының ас мәзірінен комиссияның құрамымен 1 мөлшер тағам алынып тексеру жүргізіледі. Дайындалатын ас-мәзірінің барлық бөлігіне сәйкес келді.
3.Тағам дайындау үшін бөлінетін (май, ет,балық және т.б) негізгі тағам бөліктерімен дұрыс жүзеге асырылды.
4.Дайын тағамдар медициналық қызметкер дәмін алып, тағамның сапасын тексеру бракеражды журналға жазылғаннан кейін ғана балаларға ұсынылып отырды.
5.Ас мәзірінің талдауы, мектеп балалар тағамының 1реттік нормасына сай қарастырылған. Білім алаушылардың ас-мәзіріне ет, балық, сүт тағамдары бір күнде барлығы бірге берілуі рұқсат етілмейді.
6.Күнделікті ас мәзірінде көрсетілетін тағамдардан құрылады,әр тағамның массасы мен шығыны әр тағам бойынша шығарылады.Ас мәзірінің көрсетілгендей тағамның құндылығы, дайындау техналогиясы ережеге сай әзірленген.
Шешімі: Тағамның табиғи нормасы санитария ережесіне сай.