28
сәуір
2021
ІV тоқсанда жекеленген санаттағы білім алушыдарды бір мезгіл ыстық тамақты ұйымдастыру жұмыстары
Шектеу іс-шараларын, оның ішінде карантинді енгізу кезеңінде білім беру ұйымдарындағы қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын талаптарды орындауда «Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2020 жылғы 25 желтоқсандағы № 67 қаулысының 46-қосымшасын қатаң басшылыққа ала отырып, #5 Ақарал жалпы орта білім беретін мектеп - гимназиясында ІV тоқсанда жекеленген санаттағы білім алушыдарды бір мезгіл ыстық тамақты ұйымдастыру жұмыстары жүргізілді.
Асханаға кіре берісте және тамақтану залында қол жууға арналған жағдайлар, келушілердің қолын өңдеуге арналған тері антисептиктері көзделген, олар көрінетін және қолжетімді жерлерде орнатылаған. Үстелдерді, орындықтарды және өзге де мүкәммалды орналастыруды үстелдер арасындағы және келушілер арасындағы кемінде 2 метр қашықтықты қамтамасыз етуді ескере отырып жүргізілген. Асханада білім алушылар арасында кемінде 1,5-2 метр қашықтық сақтала отырып, 5 адамнан артық кезек құрылмайды. Асхананың жұмыс режимі мектеп әкімшілігімен келісім бойынша тамақтану аяқталғаннан кейін (ағындар арасында) тамақтану залын жинау және дезинфекциялау үшін кемінде 40 минут үзіліспен белгіленген. Мектеп білім алушыларының тамақтану мәзірі, тамақтану ұзақтығы дұрыс жолға қойылған.
2020-2021 оқу жылының сәуірдің 5-і мен мамырдың 25-і аралығында жекелеген санаттағы білім алушылар мектеп асханасында тегін тамақтанады. Актілер мен анықтамалары арнайы папкасында жинақталып, іріктелген. 87 білім алушының тегін тамақтануын түгендеу журналына тіркеліп, үнемі қадағаланып тұрады.
Асханаға кіре берісте және тамақтану залында қол жууға арналған жағдайлар, келушілердің қолын өңдеуге арналған тері антисептиктері көзделген, олар көрінетін және қолжетімді жерлерде орнатылаған. Үстелдерді, орындықтарды және өзге де мүкәммалды орналастыруды үстелдер арасындағы және келушілер арасындағы кемінде 2 метр қашықтықты қамтамасыз етуді ескере отырып жүргізілген. Асханада білім алушылар арасында кемінде 1,5-2 метр қашықтық сақтала отырып, 5 адамнан артық кезек құрылмайды. Асхананың жұмыс режимі мектеп әкімшілігімен келісім бойынша тамақтану аяқталғаннан кейін (ағындар арасында) тамақтану залын жинау және дезинфекциялау үшін кемінде 40 минут үзіліспен белгіленген. Мектеп білім алушыларының тамақтану мәзірі, тамақтану ұзақтығы дұрыс жолға қойылған.
2020-2021 оқу жылының сәуірдің 5-і мен мамырдың 25-і аралығында жекелеген санаттағы білім алушылар мектеп асханасында тегін тамақтанады. Актілер мен анықтамалары арнайы папкасында жинақталып, іріктелген. 87 білім алушының тегін тамақтануын түгендеу журналына тіркеліп, үнемі қадағаланып тұрады.
Мектепте бракераж комиссиясының жұмыс жоспарына сәйкес жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды дайындау технологиясына, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуына мониторинг жүргізу мақсатында рейдтік іс - шаралар жүргізіледі. Бір күндік тамақ сынамасы тоңазытқышта тәулік бойы сақталғаны, ас мәзірінде тамақтың әр түрлі болуы мен дайындалу технологиясын қатаң қадағаланады.